2008. június 27., péntek

Átköltözés, Phase One

Ma sikeresen összeszedtem a cuccaimat, zacskókba/dobozokba/egyéb divájszokba helyeztem őket, majd megindult a nagy menetelés, hogy - egyelőre illegálisan - átköltözzek az A épületből a B épületben levő új szobába. Hogy miért illegális? Az ott lakók kicsit elhúzták a kiköltözést, mert hiába ma délután három a deadline, ők holnap hajnalban szeretnének távozni, amikor én már réges-rég a seniortáborban leszek. Semmi gond, tárgyalások útján eldöntöttük, hogy amíg ők kifele pakolnak, addig én befele pakolok, hogy mire vasárnap délután megérkezek, itt még megalhassak egy éjszakát, hétfő reggel átiratkozhassak az új szobába, utána elrohanhassak dolgozni, és este pedig áthordhassam két-három fordulóban a maradékot.

Egy kis megjegyzés: Kedves Gondnok néni! Nem kellenek a flegma megjegyzések, hogy ha ma nem tudok átköltözni, majd átköltözök hétfőn, mert abszolúte nem azért maradok fenn nyáron, mert ez a hobbim vagy mert nem szeretek otthon lenni, hanem azért, hogy dolgozzak. Egy nap kiesés még elmegy, két nap kiesés már majdnem tízezer forinttal kevesebb összeget jelent a számlámon jövő hó elején, és gondolom, abba nem igazán fogtok beleegyezni, ha a hülyeségeitek miatt bukott pénzt úgy forgatom vissza, hogy a tizennyolcezer forintos kollégiumi díj helyett csak nyolcezret fizetek júliusra.

De sebaj, jelenleg itt ülök a végletekig lebutított szobában, azzal a biztos tudattal, hogy a holmijaim nagyrésze már végleges helyén üldögél. Van egy számítógépem, egy kislámpám, egy ágyneműm meg egy váltás ruhám, ezeket hétfőn csak felkapom, és már vissza se nézek ebbe a szobába.

Nincsenek megjegyzések: