2008. február 4., hétfő

im in ur monitorz, lettin my writes read.

Az alapötlet: végy egy állatot, fotózd le, nyisd meg egy képszerkesztőben, írj rá egy jópofa szöveget, amit teletűzdelsz helyesírási hibákkal, internetes szlenggel és rövidítésekkel (Impact betűtípus preferált), majd a kész művet mentsd el és publikáld az Interneten.

Bár az interneten fellelhető humoros képgyűjteményekkel routert lehet rekeszteni, van egy oldal, ami csak a fenti típusú képeket gyűjti. Az I Can Has Cheezburger macskarajongóknak kötelező, de persze nem árt, ha alaposabb angol nyelvtudással érkezünk, hogy a humort kellőképpen értékelni tudjuk. Aranyostól fárasztóig mindenféle képet lelhetünk, melyeknek kizárólag állatok a főszereplői.

Egyes macskák és egyéb jószágok híresek lettek az idők folyamán, nem szabad említés nélkül hagynunk Ceiling Cat-et, Longcat-et, Monorail Cat-et vagy Owl O'rly-t sem. Ez az ismeretség gyakran visszaköszön
más képekről is, így nem árt, ha mi is ismerjük őket, ha igazán meg akarjuk érteni ezt az internetes szubkultúrát és a humort, amit képviselnek.

Ha kellőképpen kikacagtuk magunkat, és affinitást érzünk hasonló jellegű művek megalkotásához, az oldalon található Lolcat Builder segítségével kiélhetjük alkotókedvünket. Tömérdek jószág képe között válogathatunk, de akár saját képet is feltölthetünk, a lol caption-t egyszerűen elhelyezhetjük rajta, a kész művet merevlemezre menthetjük, vagy ha úgy érezzük, egyedülállót alkottunk, akkor akár az oldalon is publikálhatjuk. Kezdők is bátran belevághatnak a címkézésbe, a website még gyorstalpaló tanfolyamot is tart az érdeklődőknek. A nagy sikerre való tekintettel sajtburger helyett már hot dogot is kérhetünk, az új oldalon a kutya a preferált állatfaj.

Tehát akkor ismét: macskások erre, kutyások erre, kthxbai!

Nincsenek megjegyzések: